vestrahorn-Photo-by-Skarphedinn-Thrainsson

Плажата Вестахорн во Исланд, една од најневеројатните во светот

Вестахорн, Стокснес, Исланд – една од првите населби пронајдени во оваа област.

agate_easy_door

Спектакуларни скапоцени камења кои наликуваат на прекрасни пејзажи

Овие прекрасни примероци на ахат се познати и како „пејзажен ахат“, а самите фотографии ќе ви покажат и зошто. 

The-Big-Foot-at-Batu-Bolong-Temple

Прекрасните пејзажи на Денпасар, Бали

Ако ги затворите очите и замислите како изгледа Бали сигурно ќе го видите точно тоа што фотографот Бертони Сисванто го доловил со својот фотоапарат.

The-Hidden-Beauty-Bosnia-Herzegovina29__880

Скриените убавини на Босна и Херцеговина

Фотографот „Zahariz“ кој воедно може да се нарече и светски патник, ужива во истражувањето на земјите ширум светот.