baby-panda-basket-yaan-debut-appearanc (3)

10 новородени панди кои изгледаат неодоливо

10 панди беа родени оваа година во Центарот за хранење и развој на панди бебиња „Ya’an Bifengxia“, а овој петок тие за прв пат и беа и претставени на јавноста.

PD*59063016

Постои дневен центар за панди и изгледа вака

Истражувачката база Ченгду во Кина, се чини дека е едно од најсимпатичните места на Земјата – и воедно е од витално значење за опстанокот на загрозените гигантски панди (кои сите Continue reading