202955-R3L8T8D-650-eyes

20 неверојатни факти за очите

Очите се еден од најделикантните и уникатни органи на нашето тело, чија мистериозност и комплексност и до денешен ден претставува предмет на истражување за научниците и медицината.

hqdefault

Мејкап трикови за изморени очи

Коректорот не е единствен начин да направите очите да ви изгледаат одморено и свежо, туку само го привлекува вниманието на темните кругови под очите.

concealer

Мејкап трикови за изморени очи

Коректорот не е единствен начин да направите очите да ви изгледаат одморено и свежо, туку само го привлекува вниманието на темните кругови под очите.

In-the-Eyes-of-the-Animal_20

Посебна направа со која можете да ја видите стварноста со очи на животно

„Во очите на животните“ е најнов изум на лондонско дизајн студио Маршмелоу, што овозможува на луѓе да минат низ фасцинанта шумска авантура набљудувајќи на околината онака како што ја доживуваат Continue reading

humanvisionfigure7

Тест за очи: Проверете колку добро ги распознавате боите

Дали некогаш ви се случило со некој ваш познаник да се расправате околу тоа каква нијанса е бојата во која гледате?

shutterstock_128763254

11 начини да го сочувате здравјето на очите

Со цел да ги отстраните лошите навики кои го засегнуваат вашиот вид и да го одржите доброто здравје на очите, неопходно е да се придржувате кон следниве совети:

eyes_women

Сè што треба да знаете за кожата околу очите

Сигурни сме дека ја негувате кожата на лицето најдобро што можете, но дали обрнувате посебно внимание на кожата околу очите?