Screenshot_7

Македонија низ призмата на полски туристи

Матеуш Кановник е 20-годишен студент по кинематографија од Варшава, Полска. Заедно со неговите пријатели, тој изминатата година ја посетил Македонија.

PicMonkey Collage

Легенди за настанувањето на имињата на македонските градови

Секој град има своја душа, единствена. Секое место за себе е сопствен свет, кој крие многу приказни кои се случиле низ годините, многу луѓе кое газеле по него, многу тајни Continue reading

tumblr_mka7kxmg7h1s9ze70o1_1280

Фото на денот: Рибари среде Охридско Езеро

[vc_row][vc_column][mk_image image_width=”800″ image_height=”600″ crop=”true” lightbox=”true” frame_style=”border_shadow” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″ src=”http://block.com.mk/wp-content/uploads/2015/06/tumblr_mka7kxmg7h1s9ze70o1_1280.jpg”][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]Година непозната, автор непознат.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

11024205_1139129316112789_4274579448351274040_n

Фото на денот: Св. Наум, Охрид, 1863 година

Оваа прекрасна стара фотографија претставува вистински времеплов кој води на Охридското Езеро во далечната 1863 година. На ова место денес, веднаш во непосредна близина на црквата Св. Наум, се наоѓа воениот камп. Авторот на оваа композиција е непознат. Continue reading

Охридско езеро

Најубавите места за зајдисонцe според Airows, а меѓу нив и Охрид

Има некоја посебна магија во моментот на мирното набљудување на зајдисонцето, со драга личност до вас и чаша вино во раката.