07-6957286-madeira-portugal

Гордоста на Португалија: Островот Мадеира

Ако Мадеира случајно не се наоѓа на вашата листа на места кои мора да ги посетите во животот, веројатно не ни знаете за овој прекрасен остров или не сте виделе Continue reading

stairway-to-heaven

Забранетите „Скали кон рајот“ во Хаваи наскоро ќе се отворат за јавноста?

И покрај тоа што за јавноста се затворени повеќе од 30 години, скалите со 3.992 скалила на хавајскиот остров Оахо и натаму се мошне популарни меѓу туристите.

MTMxNDI1NDI2NDE2MzQ3Nzc5

Изнајмете си остров за 2000 долари

Постои компанија наречена „Erika’s Marine Services“, агенција за јахти и консиерж во Свети Винцент и Гренадини, земја која е веднаш до Св. Луција и Барбадос.  

borabora

20 фотографии кои ќе ви докажат дека Бора Бора е рајот на земјата

Бисер на Тихиот Океан, место кое е најблиску до рајот на Земјата, остров од соништата – тоа се епитетите со кои луѓето го опишувале островот Бора Бора.

ie9e73

Мајорка – егзотично парче рај во азурните води

Рајската убавина олицетворена во Мајорка, која е најголемиот шпански остров, претставува една од најстарите европски туристички дестинации, која често ја нарекуваат „Стара дама“.

6302634-3x2-700x467

Први фотографии од новоформираниот вулкански остров Тонга

Не се ни сомневавме во магијата на природата, а новоформираниот вулкански остров Тонга е само уште една потврда за нејзините моќи.