Young-people-unable-to-complete-school-or-to-move-into-further-education-or-work-face-a-difficult-future.

Осаменоста влијае негативно врз целокупното здравје

Во самотијата нема ништо добро ниту позитивно, не трпи само психата туку и целиот организам тврдат американски научници.

tumblr_ncl0hbEN361tfodpdo1_1280

Моќта на прегратката

Секој ќе се согласи дека гушкањето е една од најубавите активности кои можат да ги прават луѓето, а научниците веруваат дека сето тоа има и исклучително позитивно влијание врз човековиот Continue reading

4d6d

Како најбрзо да го исчистите организмот од никотин?

Сите пушачи, но и оние кои неодамна ги оставиле цигарите треба што поскоро во своето мени да вклучат производи кои помагаат побрзо да се исфрли од организмот долгогодишниот наталожен никотин.

??????

Како неорганската храна влијае врз нашиот организам?

Храната која ја внесуваме во нашиот организам пречесто ја земаме здраво за готово. Ретки се оние кои внимателно ги бираат состојките кои ќе се најдат во чинијата да не бидат преработени со Continue reading

Healthy-Digestion-650x325

Домашни пијалоци кои ќе ви го поттикнат организмот

Во овие празнични денови домашните трпези се полни со вкусни јадења во кои уживаме, но на нашиот дигестивен тракт на кој му се потребни влакна, ова воопшто не му одговара.