download (3)

Кои се условите за вработување во НАСА?

Американската вселенска агенција (НАСА) објави дека бара астронаути, а Бизнис Инсајдер одлучи да истражи кои се условите кои мора да ги задоволи потенцијален кандидат.

130418134018-kepler-62-system-horizontal-large-gallery

Пронајдена е планета слична на Земјата

Научниците на НАСА денес попладне објавија дека откриле планета слична на Земјата нарекувајќи ја „поголемиот и постар роднина“, јавуваат светските медиуми.

Year_5_STILL

НАСА објави спектакуларно видео од сонцето

По повод петгодишнината од постоењето на Соларната опсерваторија, НАСА објави спектакуларна „timelaps“ снимка која прикажува како се менувало сонцето во последните пет години.