PicMonkey Collage

„Hidden stories“: Нова изожба на Ксенија Котев

Оваа сабота (09.04.2016) со почеток во 19 часот, во „Радио бар“ лоциран во Дебар Маало, со Wish.Ko,  дамата на среброто Ксенија Котев овојпат во положба на ембрион ќе излезе од празниот скротум Continue reading

PicMonkey-Collage22-1000x500

Накит кој живее и расте додека го носите

Ако се сложиме дека природното крзно одамна престана да биде тренди, а за причините и да не зборуваме, можеби нешто од природата сепак може да го замени тоа празно место Continue reading

PicMonkey-Collage678-1000x500

Етиопски племиња го трансформираат ѓубрето во прекрасни украси

Следниот пат кога ќе почнете да зборувате за тоа дека во Африка живеат племиња кои не знаат што значат достигнувањата на цивилизацијата во која и самите живеете, треба да се Continue reading

21-DIY-Ring-Boxes-That-Will-Beautify-and-A

20 рачно направени кутивчиња на прстени кои ги надминуваат сите очекувања

Просидба? Годишнина? Празник? Специјален момент? Постојат милион причини за некому да му подарите нешто, а најубаво е тогаш кога воопшто и нема никаква посебна причина.

Untitled-1

Сте го виделе ли овој накит креиран од архитектите во 1980-та?

Се започнало во 1980-та година, кога италијанскиот дизајнер Клето Мунари ги соединил тогаш најпознатите светски архитекти во една заедничка мисија.

book-inspired-jewelry-69

Совршен накит за љубителите на книгите

Не ретко се случува читателите да се поврзат со книгите на некое подлабоко ниво. Кога доаѓа до ваква ситуација, оваа поврзаност не завршува само со читањето на книгата.