140306122410-medical-marijuana-horizontal-large-gallery

Канабисот ги уништува канцерогените клетки

На дебатите околу тоа колку е оправдана употребата на канабис во медицински цели крај им стави американска организација за истражување на тумори, која потврди дека канабисот ги уништува канцерогените клетки.

sijetl-dobio-prvi-aparat-za-marihuanu

Сиетл го доби првиот автомат за канабис

Речиси една година откако во Вашингтон се легализираше марихуаната за рекреативни цели, Сиетл го доби првиот автомат од кој може да се купи канабис.