timelapse-map-fb

Во три минути: Како во изминатите 1000 години се менуваше мапата на Европа?

Се додека постојат граници во светот, ќе се менуваат. Уште од самите почетоци на човековото развивање во заедници, луѓето се делеле на едни и други групи, се мешале, преземале територии, Continue reading

Screenshot_5

Од денеска и Македонија на Google Street View

Почнувајќи од денеска можете виртуелно да го истражувате центарот на Скопје, да шетате низ Битола или да му се восхитувате на Охрид – градот на бисерите со лансирањето на новата Continue reading

WroclawDwarfs_Fotostrasse_4

Скриените џуџиња во Вроцлав: Од политички бунт до градско одбележје

Вроцлав е еден од најубавите градови во Полска. Прекрасната архитектура, бројните знаменитости, паркови и динамичниот живот се заслужни за тоа што од година во година тој е се повеќе преплавен Continue reading