763905-650-1448267791-81Btu0Wj0SL

Симпатични илустрации кои ги опишуваат малите задоволства

Филипа Рајс е млада и талентирана уметница од Англија, и воедно авторка на книгата исполнета со прекрасни илустрации „Soppy“.  

sweet-couple-love-illustrations-art-puuung-32__700

Љубовта е во малите нешта

Да се дефинира љубовта е речиси невозможна задача, но уметникот кој се претставува под псевдонимот „Puuung“ создава совршени уметнички дела кои одлично ја опишуваат.

BassekouKouyateNgoniBa

Звукот на три континенти на ОФФ-Фест 2015

Се ближи Офф-Фест, фестивалот кој секоја година во Скопје носи бран од бои, шаренило и звуци.

Top-10-Tiny-Countries-Grenada4-740x555

Топ 10 мали земји вредни за посета

Малкумина се спремни да истражат за тоа колку многу мали и непознати земји постојатво светот, кои се вредни за истражување еднакво колку и главните светски туристички атракции.