527418410_1280x720

Магично видео од ноќно сурфање

Ова видео е навистина неверојатно. Самиот факт што претставува комбинација од талентирани сниматели, едни од најдобрите сурфери во светот и фантастични светла, навестува чиста магија.

магија на небото над село Герман

Магија на небото над село Герман

На 24 декември „Скопското астрономско друштво“ беше на набљудување и астро-фотографирање во Герман, општина Ранковце пред да падне снегот. Авторските права за сликата се на Горан Петров. Меѓу другото, на сликата може да ја видите небулата М42 Орион. Повеќе за активностите на нивната организација можете да пронајдете тука. Continue reading

northern-lights-aurora-yellowknife

Магијата на поларната светлина

Кога небото ќе оживее со магичен приказ на зелена, црвена и виолетова боја тоа може да биде само еднo – Аурора Бореалис или поларна светлина.