Brugge

10 места заради кои вреди да се посети Бенелукс

Овие три соседни земји со децении наназад претставуваат успешна политичка и економска унија. Иако сите се културно различни, сепак, државите на Бенелукс се подеднакво прекрасни и вредни за посета.

berdorf_lu_hohllay_-_2015_-_6097-101

Фото на денот: Пештера направена од човечка рака

[vc_row][vc_column][mk_image image_width=”800″ image_height=”600″ crop=”true” lightbox=”true” frame_style=”border_shadow” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″ src=”http://block.com.mk/wp-content/uploads/2015/08/berdorf_lu_hohllay_-_2015_-_6097-101.jpg”][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]Од средниот век па се до 1800 година, ова место беше користено како „мелница“ за камења во Continue reading