qasr-al-farid-the-lonely-castle-wcth01

Неверојатниот пустински замок Каср ал-Фарид

Неверојатниот напуштен замок Каср ал-Фарид се наоѓа во срцето на пустинскиот пејсаж во североисточна Саудиска Арабија.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Започнуваат археолошките истражувања на локалитетот Костоперска карпа

Националната установа Музеј-Куманово започнува со археолошките истражувања на локалитетот Костоперска карпа.