list_image1

Денеска е 2-ри април, светски ден на аутизмот

Во 2007 година ОН го прогласија втори април за Светски ден на аутизмот и целта е будење на јавната свест за постоење на аутизмот и негово рано дијагностицирање.

y3kUmSM

Изложба за слепите лица

Прадо музејот во Мадрид, Шпанија, неодамна отвори нова изложба наречена „Touch The Prado“, која ги поканува слепите лица да ја посетат и да уживаат во допирот на некои од најпознатите Continue reading

inner

„Inner Wheel“ ги израдува лицата со Даунов Синдром

Inner Wheel клубот од Скопје ја продолжи низата на општествено одговорни активности преку поддршка на танц фестивалот под мотото „Имам можности, имам избор“.

hogewey-the-amazing-village-in-the-netherlands-just-for-people-with-dementia-111

Неверојатно село во Холандија само за луѓе со деменција

Лоцирано во холандскиот град Весп, се наоѓа едно мало, симпатично уредено селце наречено Хегевејк.

Um5uvGU

И обичните предмети имаат лица

Сигурно некогаш ви се случило да забележите лице во одредена фигура, предмет или место. Најпознат пример за ваква појава е она на месечината, која повеќето успеваат да ја согледаат.