11467

Села кои ќе ве поттикнат да заборавите на градскиот живот

Ви претставуваме избор од 20 фотографии, на кои се запечатени села од различни места на планетата. Гледајќи ги, сфаќате зошто поетите секогаш ги инспирира селскиот крај – таму полесно се Continue reading

tumblr_ncdhhsw5up1tlud7ko6_1280

Топ 10 дестинации кои мора да ги посетите во 2016

На почетокот на секоја година уредниците на светските магазини објавуваат списоци на дестинации кои задолжително треба да се посетат. Ви ги претставуваме десетте најдобри дестинации за 2016 година:

20160113__Living_Abroad_Forbes (1)

Кои се земјите со најмногу иселеници?

Според статистиките кои вчера ги објави познатиот магазин „Forbes“, Ирска има најголем процент на жители кои се родени и живеат надвор од својата земја.

Petra-Jordan

Најимпозантните древни градби кои сè уште ја красат Земјата

Древни  споменици можат да се пронајдат низ планетата Земја, кои сведочат за нејзиното постоење од преку илјадници години.

21wild-600

Филмови кои ќе ви ја разгорат желбата за патување

YouTube каналот „Matador Network“ објави видео во кое се измешани 10 филмови кои ќе ви ја поттикнат желбата за патување.

PicMonkey Collage

10 села во Македонија кои го одземаат здивот (Втор дел)

Македонија ги поседува сите услови за успешен селски туризам. Ви ветивме продолжение на статијата „10-те најубави села во Македонија“, а сега и го исполнуваме.

PicMonkey Collage

20 Нинтендо игри што ви гo разубавија детството

Сите оние кои беа родени кон крајот на 80-те и почетокот на 90-те години, се најдоа во „шпицот“ на започнувањето на една нова дигитална ера, во која видео игрите станаа Continue reading

PicMonkey Collage

10-те најубави села во Македонија

Тежнеејќи да ги посетиме земјите во кои не сме биле до сега, забораваме на убавините кои можат да се пронајдат толку блиску до нас.

MTI5MDAxNjIyMjg5MjkxNzQy

Листа на постерите на Џејмс Бонд: од најлошиот до најдобриот

Филмовите за Џејмс Бонд отсекогаш доаѓале заедно со легендарни дизајни на постери уште од самите почетоци на нивното постоење.

Охридско езеро

Најубавите места за зајдисонцe според Airows, а меѓу нив и Охрид

Има некоја посебна магија во моментот на мирното набљудување на зајдисонцето, со драга личност до вас и чаша вино во раката.