music_other_113-1000x500

Музиката како лек – 10 проблеми кои може да се излечат со музика

Музика е нешто прекрасно. Таа во нас  буди желба да танцуваме, но исто така ни овозможува барем за кратко да избегаме oд реалниот свет. Но музиката не е само тоа.

140306122410-medical-marijuana-horizontal-large-gallery

Канабисот ги уништува канцерогените клетки

На дебатите околу тоа колку е оправдана употребата на канабис во медицински цели крај им стави американска организација за истражување на тумори, која потврди дека канабисот ги уништува канцерогените клетки.

list_sinusi_1

Три природни лекови против воспалени синуси

Покрај тоа што воздухот е полн со алергени, првите пролетни денови со себе носат и променливо време, дождови, ладни ветрови… Тие фактори се причина за воспаление на синусите.

Halle-Berry---5th-Avenue-Collection-Filming--14-560x921

Чудотворниот ѓумбир – зачин и лек

Последниве неколку години ѓумбирот стана исклучително популарен и број 1 препорака од нутриционистите, докторите и професионалните готвачи.