rescued-dog-train-tractor-stray-eugene-bostick-6

80-годишен пензионер изгради мини-воз за кучиња

Еуген Бостик, 80-годишен старец од Форт Ворт, Тексас, го посветил своето слободно време со цел да создаде нешто со што ќе ги израдува локалните кучиња скитници.

poznati-i-njihovi-ljubimci-1000x500

Легендите со своите најдраги миленици

За многубројните љубители на животни фактот дека многу работи може да се научат од нашите крзнени пријателчиња не е ништо ново.

dogs-in-a-photo-booth-wcth01

Забавни фотографии од кучиња кои бараат дом

Со желба да го поттикне вдомувањето на напуштени кучиња, едно прифатилиште за напуштени животни во Јута се обиде да направи нешто поинакво, нешто што ќе ги охрабри луѓето да им Continue reading

luksuz-fancy-dizajn-samsung-99

Луксузна куќа за кучиња вредна 30.000 долари

Самсунг не е име кое обично се поврзува со домашните миленици, но британското претставништо одлучи да направи нешто поинакво.

pes-1000x500

Disco Dog – првиот паметен елек за кучиња на Kickstarter

Модата за кучиња не е ништо ново, но технологијата погодна за носење досега беше повеќе или помалку резервирана само за луѓето.

Screen-Shot-2015-02-26-at-7.15.30-PM-660x660

Најбогатите кучиња на Инстаграм

Сите имаме слушнато за профилот на богатите деца на Инстаграм наречен „Rich Kids Of Instagram“, кој дури претставуваше инспирација за да се започне и вакво реално шоу.