324205-R3L8T8D-800-1

Овој човек не оди никаде без своето куче

Кога и да оди некаде на одмор, Кели Лунд го зема неговото куче со себе. Хаската која се вика Локи, има прошетано на многу поегзотични локации од повеќето луѓе.

life-before-dog-vs-life-afterGLGL-1000x500

Каков е животот пред и откако ќе земете куче?

Слично како што секој тазе родител ќе ви каже дека животот е сосема различен откако ќе добиете дете, и новите сопственици на кучиња може да ви го повторат истото.

yDAIKPE

Кога кучето ќе научи да вика мама побрзо од бебе

Овие родители се обидуваа да го научат нивниот син да вика „мама“, меѓутоа, нивното куче реши да ја искористи оваа прилика и да се бори за залак како награда.

DogLeftInCarSummerHeatStrokeHot2

Колку е опасно да го оставите вашиот миленик во возило паркирано на сонце?

Бекот на рагби тимот Arizona Cardinals, Тајран Метју, во соработка со PETA (здружение за заштита на животните), покажа колку e опасно да се остави миленик во автомобилот во текот на Continue reading

517648805_640

Проектот „Pegasus“ – приказна за вербата во животот

Приказната гласи вака: извесен Дејв Меинерт, режисер од Јужноафриканската Република, ја пронашол малата Пегасус во дворот на еден неодговорен сопственик кога таа имала само еден месец.