432-park-avenue-manhattan-residential-tower-architecture-33

Ѕирнете во апартманот вреден 95 милиони долари

Доколку некогаш сте се запрашале како живеат оние 0.0001% развратно богати луѓе во Њујорк, одговорот веројатно изгледа вака некако.

Eiffel-Tower-Wallpaper-6

Прекин на работата на Ајфеловата кула поради џепџии

Ајфеловата кула затворена за туристите поради прекин на работата на вработените на еден од најпосетуваните споменици во Париз, кои протестираа на тој начин против се поголемата присутност на џепчии кои Continue reading

the-dancing-transmission-tower

Фото на денот: Далноводот кој танцува

Оваа прекрасна уметничка инсталација која се нарекува „Zauberlehrling“, реставува 35 метарска метална скулптура во облик на танцувачки далновод.  Continue reading

PicMonkey Collage

Момчето кое само сакаше слика со Ајфеловата кула

Сигурно повеќемината сте ги виделе оние клише пози пред Ајфеловата кула, кои секој турист кој го посетил Париз најверојатно ги има.

Screen-Shot-2015-02-05-at-10.35.59-PM-660x942

Луксузен апартман сокриен во стара саат-кула во Њујорк

Лоцирана во Бруклин, Њујорк, веднаш до мостот Менхетен, некогашната саат-кула е изградена во 1915-та година.