camera-4

Книга која се претвора во функционален фотоапарат

На оние кои се запознаени со работата на Кели Андерсон, познато им е дека од хартија можат да се направат разни „чуда“, како функционален грамофон.

library-hotel-book-bed-tokyo-8

Хотел во Токио за најголемите љубители на книгите

Многу луѓе ги сакаат книгите но, постојат и онакви кои буквално спијат до нив. „Книга и кревет Токио“ е хотел кој е тематски уреден во облик на библитека, каде буквално Continue reading

pirelli-1000x500

Книга посветена на 50-годишнината на календарите „Pirelli“

За некој кој влегува во шестата деценија обично велиме дека изгледа добро за годините, а како изгледа Pirelli календарот по 50 години постоење? Подобро од кога било!

unnamed

Промоција на „Ги најдов во длабокото“ во МКЦ

Денеска, 8. мај, во изложбениот простор на МКЦ со почеток во 20:00 часот ја промовираме „Ги најдов во длабокото“, нова збирка раскази од Симона Јованоска во издание на „Или-Или“.

unnamed (4)

Промоција на „За жените кои немаат куќа и три обични дена“

Во понеделник, 23. март, Галерија МКЦ со почеток во 20:00 часот ја промовираме „За жените кои немаат куќа и три обични дена“, новата поетска збирка на Сеида Бегановиќ.

Modri fantazii - Korica-predna

Промоција на „Модри фантазии“ на Снежана Стојчевска

Во понеделник, 16. март во Планетариумот на МКЦ со почеток во 20:00 часот, ќе биде промовирана новата поетска збирка на Снежана Стојчевска насловена „Модри фантазии“ во издание на Темплум.

unnamed

Промоција на „Северно од сонцето“ на Бранислав Ѓорѓевски

Вечерва, со почеток во 20:00 часот, во Кафе МКЦ, ќе се одржи промоција на книгата раскази „Северно од сонцето“ од Бранислав Ѓорѓевски.