agate_easy_door

Спектакуларни скапоцени камења кои наликуваат на прекрасни пејзажи

Овие прекрасни примероци на ахат се познати и како „пејзажен ахат“, а самите фотографии ќе ви покажат и зошто. 

stone-art-mandala-elspeth-mclean-canada-13-605x605

Стотици точки ги трансформираат обичните камења во парче уметност

Елспет МекЛин е австралиска уметница која живее во Канада, и со минимални материјали создава неверојатна уметност.