trash-pile-cambodia_91290_990x742

Фото на денот: Прозорец кон сиромаштијата

Дете кое работи на купиштата отпад во Камбоџа. Токсичниот чад од запаленото ѓубре создава меланхолична атмосфера, а целиот труд и мака на луѓето кои работат тука се наплаќа по едвај еден долар дневно. Continue reading

410

Ангкор Ват – древен храм кој плени со својата мистичност

Камбоџа е прекрасна држава во Југоисточна Азија, дом на магичниот храм наречен Ангкор Ват. Изградбата ја започнал кралот Сурјаварман II кој владеел од 1113 до околу 1150.