woman-with-vegetables-537x358-1728x800_c

Орторексија: Кога здравата храна ќе се претвори во опсесија

Анорексијата и булимијата се две познати нарушувања во исхраната, додека за орторексијата не се знае речиси ништо. Оваа патологија се однесува на лицата кај кои грижата за здравата исхрана станува Continue reading

sugaralcohol-1000x500

Што се случува со нашето тело, ако еден месец не внесуваме шеќер и алкохол?

Сакате да знаете што се случува со нашето тело кога цел месец ќе престанеме да конзумираме шеќер и алкохол?

кожа

Нахранете ја кожата однатре

Веќе одамна е познато дека за убава и здрава кожа не е доволно само да нанесувате креми и разни препарати, односно дека ни најскапата козметика нема да ви помогне ако Continue reading

20867987455004bdb6a7b8870846831_640x428

Три оброци на ден се штетни за организмот?

Прескокнувањето на оброците би можело да има благотворно дејство на општата здравствена состојба од вообичаената навика во исхраната, тврдат експерти.

Three_red_Apples_by_mickeyd600 (1)

Јаболко – чувар на вашето здравје

Јаболкото можеби ја нарушило хармонијата во рајската градина, но каснувањето на вкусно јаболко не е никаков грев и може да влијае само позитивно на вашето здравје.

hvfh-image11

7 најголеми митови за храната

Тешко е да ги препознаеме сите погрешни информации за тоа што е добро за нас, а што не е. Со оглед на тоа колку е важно здравјето, зачудувачки е колку малку Continue reading