iStock_000070580759_Medium-1000x500

Новогодишни одлуки кои никогаш не успеваме да ги исполниме

Според истражувањата на магазинот Форбс само 8% од луѓето навистина успеваат да ги исполнат зацртаните новогодишни одлуки, почитувајќи го предвидениот рок.

City-Of-Calgary

Кои се 10-те најчисти градови во светот?

Истражувањето кое го спроведе консултантската компанија Меркер Глобал, покажа дека најчист град на планетата е канадскиот град Калагари.

coffee-in-bed

Како кафето му помага на вашиот сексуален живот?

Едно истражување спроведено на Универзитетот во Тексас, покажало дека мажите кои пијат две шолји кафе на ден, имаат 42% помалку шанси да патат од еректна дисфункција во однос на оние Continue reading

Screenshot_2

Колку се религиозни земјите ширум светот?

Ширум светот, две третини од жителите се сметаат себеси а религиозни личности, а според најновите истражувања не е премногу ако се каже дека Македонија е една од најрелигиозните земји.

3a2_edit (1)

Дали опасноста од промаја е само балкански мит?

Можеби ќе започнете расправија и ќе се обидете да објасните дека промајата е исто што и ветерот или дека топлината е уште поопасна, а можеби и сами ќе се замислите: