20867987455004bdb6a7b8870846831_640x428

Три оброци на ден се штетни за организмот?

Прескокнувањето на оброците би можело да има благотворно дејство на општата здравствена состојба од вообичаената навика во исхраната, тврдат експерти.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Започнуваат археолошките истражувања на локалитетот Костоперска карпа

Националната установа Музеј-Куманово започнува со археолошките истражувања на локалитетот Костоперска карпа.

Female and man's hands with broken heart

Скршено срце – мит или реалност?

Една од најемотивните состојби на човекот е губењето на саканата личност, без разлика дали причината за ова е разделба заради разни околности или пак смрт.