7803palmira

Седум историски места кои исчезнаа поради човечката глупост

Остатоците од развивањето на животот на Земјата, начинот на кој живееле луѓето некогаш, и сите работи кои сведочат за вековите кои луѓето ги минале на неа, се од непроценливо значење Continue reading

maxresdefault

Најдобри и најлоши моменти во историјата на шминкањето

Уметницата Лиза Елдриџ е позната по своите видео изработки во кои досега покажуваше и објаснуваше што низ историјата се сметало за знак на природна убавина, а што не.

kaver

Најзначајните микро-автомобили низ историјата

Микро автомобилите на пазарот се речиси еден век, а најголема популарност имале по завршувањето на Втората светска војна. Во тоа време, повеќето вакви модели го користеле концептот со три тркала. Continue reading

20149212610_JurijGagarin

Бестрашни истражувачи кои му помогнаа на светот

Oвие храбри мажи и жени го направија светот помало место. Благодарение на нивниот труд, денес ние знаеме дека Земјата не е плоча, дека постои живот во морските длабочини и дека Continue reading

st-patricks-dublin--a

Честит празник, Ирска!

Денеска е Свети Патрик, најголемиот ирски празник, надалеку прочуен и проширен ни светот. Сите сме слушнале за него, но малку сме запознаени со деталите за него.