vestrahorn-Photo-by-Skarphedinn-Thrainsson

Плажата Вестахорн во Исланд, една од најневеројатните во светот

Вестахорн, Стокснес, Исланд – една од првите населби пронајдени во оваа област.

gjhh

16 фотографии кои покажуваат дека Исланд е магично место

Кога ќе го посетите Исланд за прв пат ќе биде воодушевени од прекрасните пејзажи и природните убавини на овој магичен остров.

room-with-a-view-chris-burkard

Фото на денот: Соба со прекрасен поглед

Во овој неверојатен шаторски поглед, го гледаме познатиот водопад Skógafoss во Исланд. Автор на фотографијата е Крис Бакард, човекот кој денес претстаува еден од најпознатите фотографи кои црпат инспирација од своите авантури и патувања. Continue reading

2893674000000578-0-image-m-22_1431421042501

Овој скриен базен е една од најдобро чуваните тајни во Исланд

Постои капење во базен, и постои уживање во водите сместени меѓу едно од најживописните места во Исланд.