PicMonkey Collage

„Добредојдовте во Тетово“ – креативни илустрации на Игор Ристовски

Проектот наречен „Добредојдовте во Тетово“ (Welcome to Tetovo), е дело на креативниот графички дизајнер Игор Ристовски.

PicMonkey Collage

Mаж создава илустрации од секој ден поминат со саканата

Куртис Виклунд, сакајќи засекогаш да ги памети моментите поминати со својата сакана сопруга, секој ден создава илустрации со кои ги документира добрите и лошите ситуации од нивниот заедничкиот живот.

life-before-dog-vs-life-afterGLGL-1000x500

Каков е животот пред и откако ќе земете куче?

Слично како што секој тазе родител ќе ви каже дека животот е сосема различен откако ќе добиете дете, и новите сопственици на кучиња може да ви го повторат истото.

Espresso-1000x500

Различни видови кафиња како мачки

Руската илустраторка Елена Ефремова не пие кафе за да се расони, туку за да добие инспирација за нови цртежи од различните видови на овој незаменлив пијалок.

download

Бескорисни производи кои ќе ве извадат од кожа

Секоја година компаниите трошат огромно количество на време и пари со цел да создадат неверојатен дизајн на производите кој ќе изгледа доволо примамливо за конзументите, и истовремено ќе биде и Continue reading

763905-650-1448267791-81Btu0Wj0SL

Симпатични илустрации кои ги опишуваат малите задоволства

Филипа Рајс е млада и талентирана уметница од Англија, и воедно авторка на книгата исполнета со прекрасни илустрации „Soppy“.  

screens-stealing-soul-sur-fake-antoine-geiger-25

Зависноста од модерните технологии прикажана преку серија илустрации

Францускиот фотограф Антони Геигер е автор на еден необичен и кул проект наречен SUR-FAKE.

PicMonkey Collage

Свет без војни: Доколку овие деца го имаа детството што го заслужија

Откако наиде на позитивни критики за претходните серии илустрации „Holy Selfie“, „World Leader“, „Global Police“ и „Just Leaders“, Гандуз Агајев го претставува и неговиот најнов проект пред јавноста насловен „Imagine“.