2adcdbb6ca862bccff11cdbf3e1998dc

20 култни фотографии од Елизабет Тејлор

На денешен ден (27 февруари 1932 година) родена е Елизабет Тејлор, култна британско -американска актерка, добитничка на два Оскари за најдобра актерка.