PicMonkey Collage

„Hidden stories“: Нова изожба на Ксенија Котев

Оваа сабота (09.04.2016) со почеток во 19 часот, во „Радио бар“ лоциран во Дебар Маало, со Wish.Ko,  дамата на среброто Ксенија Котев овојпат во положба на ембрион ќе излезе од празниот скротум Continue reading

p0306tf7

Дали најновата изложба на скулптури на Бенкси го опфаќа и Скопје?

Вчера во Англија беше отворена необична изложба на скулптури, која беше тајно израдена од светски познатиот уличен уметник Бенкси.

b1f5a93b7

Галерија на цветови кои лебдат

Посетителите на Националниот музеј Мираикан во Токио ќе имаат прилика да уживаат во една необична поставка која ја прикажува врската меѓу природата и техничките достигнувања кои можат да создадат навистина Continue reading

y3kUmSM

Изложба за слепите лица

Прадо музејот во Мадрид, Шпанија, неодамна отвори нова изложба наречена „Touch The Prado“, која ги поканува слепите лица да ја посетат и да уживаат во допирот на некои од најпознатите Continue reading