faces-barbie-evolution-1959-2015-2

Барби од 1959 година до денес

Од појавувањето на иконската Барби кукла во 1959 година па се до денес, идеалите за убавина драстично се менуваа. Со самото тоа и изгледот на познатата Барбика претрпе одредени промени.

Ribbon-Building_Architecture_0

Спирална капела која изгледа како да е од друга планета

Сите кои редовно не следите знаете со каква љубов ви ги пренесуваме фасцинантните архитектонски новитети кои постојано го разубавуваат светот.

britishair-0 (1)

Како изгледаат седиштата од прва класа на „British Airways“

Авионската компанија „British Airways“ ја предаде својата доверба на дизајското студио Forpeople, кое доби за задача да го креира изгледот на седиштата од прва класа за Boeing 787-9 Dreamliner.

7-Models-Changing-Perception-Of-Beauty-Banner

Шест модели кои ја менуваат перцепцијата за убавина

Во изминатите неколку декади општеството создаде прецизна слика за тоа како би требало да изгледаат совршените модели.

black-white-skin-twin-sisters-lucy-maria-aylmer-22

Близначки кои изгледаат целосно различно

Како и секои други близначки, Луси и Марија Ајлмер се премногу блиски, меѓутоа, никогаш не би го забележале нивното сродство доколку само гледате во нив.

fucking-good-ideas-beautiful-concept-car-jaguar-xkx-22765

Прекрасен концепт за „Jaguar XKX“

Инспирирани од Јагуар Е-класа (1961-1975), дизајнерското студио „Skyrill“ во соработка со Мартин Мифти разви прекрасен концепт за автомобил наречен „Jaguar XKX“.

CRN-JADE-DESIGNRULZ-1

Ѕирнете во најспектакуларната јахта во светот

Овој престиж беше креиран од страна на „Studio Zuccon International Project“ во соработка со дизајнерската компанија „CRN“ која е дел од познатиот бренд „Ferretti Group“.