20160113__Living_Abroad_Forbes (1)

Кои се земјите со најмногу иселеници?

Според статистиките кои вчера ги објави познатиот магазин „Forbes“, Ирска има најголем процент на жители кои се родени и живеат надвор од својата земја.

Top-10-Tiny-Countries-Grenada4-740x555

Топ 10 мали земји вредни за посета

Малкумина се спремни да истражат за тоа колку многу мали и непознати земји постојатво светот, кои се вредни за истражување еднакво колку и главните светски туристички атракции.