2-15-660x300

Шведска – земја од соништата

Древното Кралство Шведска е една од најпознатите високо развиени земји и со години котира меѓу првите позиции во светот по квалитетот и стандардот на живеење. Во оваа средина и природата Continue reading

130418134018-kepler-62-system-horizontal-large-gallery

Пронајдена е планета слична на Земјата

Научниците на НАСА денес попладне објавија дека откриле планета слична на Земјата нарекувајќи ја „поголемиот и постар роднина“, јавуваат светските медиуми.

enhanced-buzz-wide-15081-1403038227-32

14 причини за да ја посетите Малта

Триста дена на сонце, кристално чисти медитерански води, седум илјади години историја, богата со традиции, енергичен ноќен живот и интересни рурални села – Добредојдовте во Малта!

mars.0.0-1000x500

Какво би било знамето на планетата Земја?

Иако звучи утопистички, идејата дека некогаш со Земјата ќе владее една влада и сите луѓе во светот ќе бидат “сограѓани” не е толку пресилена.