Are-You-Ready-To-See-The-Most-Creative-Building-In-Germany-

Happy Rizzi – најшарената зграда во Германија

Доколку некогаш патот ве однесе до Брауншвајг во Германија, никако не ја испуштајте шансата да ја погледнете една од најпозитивните згради во светот.

samantha-everton-2-girls-building-designboom-01-1000x500

„2 Girls Building“ – модерна зграда со фотографии наместо фасади

Деновиве центарот на Мелбурн предизвика големо внимание во медиумите и тоа поради една необична зграда.

urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy-3

Урбана зелена зграда за заштита од врева и загадување

Лучиано Пиа, архитект од Италија, има прекрасна визија за тоа како луѓето и природата треба да живеат сплотени.