800_498_fixedwidth

Најубавите градини: Замокот Ниџо во Кјото

Замокот Ниџо, древна резиденција на Токугава во стариот јапонски главен град Кјото тешко дека ќе ги остави рамнодушни луѓето кои се интересираат од јапонската култура и префинета уметност.

abandonedcastel0-900x600

Осамен раскош во напуштените замоци

Мартино Зегвард е фотограф чија мисија е да пронаоѓа напуштени замоци во одлична состојба, и од нивната внатрешност да создаде прекрасни фотографии.

qasr-al-farid-the-lonely-castle-wcth01

Неверојатниот пустински замок Каср ал-Фарид

Неверојатниот напуштен замок Каср ал-Фарид се наоѓа во срцето на пустинскиот пејсаж во североисточна Саудиска Арабија.