i-photographed-lake-bled-on-a-fairytale-winter-morning-6__880-1000x500

Бајковити фотографии од езерото Блед

Како што веќе сигурно знаете езерото Блед е едно од најубавите места во Словенија кое секоја година го посетуваат околу милион туристи од сите краеви на светот.

tumblr_mka7kxmg7h1s9ze70o1_1280

Фото на денот: Рибари среде Охридско Езеро

[vc_row][vc_column][mk_image image_width=”800″ image_height=”600″ crop=”true” lightbox=”true” frame_style=”border_shadow” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″ src=”http://block.com.mk/wp-content/uploads/2015/06/tumblr_mka7kxmg7h1s9ze70o1_1280.jpg”][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]Година непозната, автор непознат.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

2013-11-28_236543_places-web

Фото на денот: Електрична бура над езерото Менинде

Драматичните бои на водата и небото и опустошената земја околу езерото Менинде во Нов Јужен Велс, Австралија изгледаат како совршено место за електрична бура. Гранките на дрвјата наликуваат на искривените молњи и оддаваат впечаток дека и порано минувале низ вакви бури.  Continue reading