????????????????????????????????????

Неверојатната бела пустина во Египет

Сахара ел Бејда позната и како  белата пустина e огромен предел исполнет со најразлични формации од калциум, кои изгледаат како големи природни скулптури.

Zayed-Crystal-Spark-pyamid-skyscraper-egypt-537x387

Ново архитектонско чудо во Египет

По повеќе од 4000 години од изградбата на пирамидите во Гиза, Египет повторно планира изградба на монументална структура од тој тип.