timelapse-map-fb

Во три минути: Како во изминатите 1000 години се менуваше мапата на Европа?

Се додека постојат граници во светот, ќе се менуваат. Уште од самите почетоци на човековото развивање во заедници, луѓето се делеле на едни и други групи, се мешале, преземале територии, Continue reading

space-planet-europa-nasa_80567_990x742

Фото на денот: Далечна оаза

Замрзнатата површината на месечината на Јупитер, Европа, која изгледа како обоен мозаик и е сликана од вселенското летало Галилео, крие течен океан кој можеби ги содржи сите состојки потребни за живот Continue reading