tumblr_nvl2znWBPo1tc3dsmo1_1280

Како се менуваа венчалните фустани во изминатите 100 години?

YouTube каналот „Mode“ објави видео во кое е прикажана еволуцијата на венчаниците во изминатото столетие.

Screenshot_10

Еволуцијата на шапките: 400 години во три минути

Џим Чапмен приредува вистински времеплов низ изминатите четири столетија, со цел визуелно да ја прикаже еволуцијата на шапките за мажи.