diy-cardboard-kitchen-recycle-toddler-coverimage

Како да направите мини кујна за вашето дете?

Со цел да и ја подари на својата ќерка кујната за која мечтае, Родеса Вилануева-Рејес започнала да размислува за необичен направи сам проект.

2E97FBCF00000578-0-image-a-25_1447928577711

Чудо од дете: Има 19 месеци, а знае да чита (видео)

Голем број деца знаат да читат кога ќе наполнат пет години, но ова деветнаесетмесечно бебе веќе знае да прочита околу 300 зборови.

1072-416-Caring-for-your-kids

Дневни рутини кои се важни за вашето дете

Дневните потреби на бебињата не би требало да бидат комплицирани, а родителите треба да бидат доследни, смирени и да практикуват секојдневни рутини за да функционира се во најдобар ред.

trash-pile-cambodia_91290_990x742

Фото на денот: Прозорец кон сиромаштијата

Дете кое работи на купиштата отпад во Камбоџа. Токсичниот чад од запаленото ѓубре создава меланхолична атмосфера, а целиот труд и мака на луѓето кои работат тука се наплаќа по едвај еден долар дневно. Continue reading