2-15-660x300

Шведска – земја од соништата

Древното Кралство Шведска е една од најпознатите високо развиени земји и со години котира меѓу првите позиции во светот по квалитетот и стандардот на живеење. Во оваа средина и природата Continue reading

h-index-01

Позитано: Италијанска дестинација од соништата

Приморското село Позитано, со својата убавина го одзема здивот и претставува идеално место за бегство од едноличното секојдневие.

maldiiivi-res-raj-03

Рајот на земјата постои и се наоѓа на Малдивите

Кога луѓето ќе бидат запрашани за дестинацијата од соништата, неретко одговорот е Малдивите, па само еден поглед кон фотографиите од овој остров е доволен да се сфати зошто е тоа Continue reading

28AA3FF900000578-3081381-Imam_Square_or_Naqsh_e_Jahan_Square_in_Isfahan_is_just_one_of_Ir-a-4_1431675060366

Иран, дестинација која станува се поголем туристички хит

Иран е држава во Југозападна Азија. Веќе неколку декади оваа земја се соочува со репутација на небезбедна, проблематична и опасна. Меѓутоа, многумина сметаат дека ваквите стереотипи се должат на лошите Continue reading

longform-original-26683-1411614791-10

23 фотографии кои прикажуваат зошто треба да ја посетите Австралија

Има многу места во светот кои вреди да се посетат и може да имате апсурдно долг список на дестинации, но Австралија мора да се најде меѓу првите. Овие 23 фотографии Continue reading