PicMonkey Collage

14 најоткачени фризури на сите времиња

Луѓето велат – никој не сака да се разбуди со лоша фризура. Меѓутоа, во Америка постои „Ден на откачените фризури“, во кои луѓето намерно се стремат да постигнат што понеобичен Continue reading

DogLeftInCarSummerHeatStrokeHot2

Колку е опасно да го оставите вашиот миленик во возило паркирано на сонце?

Бекот на рагби тимот Arizona Cardinals, Тајран Метју, во соработка со PETA (здружение за заштита на животните), покажа колку e опасно да се остави миленик во автомобилот во текот на Continue reading

Screenshot_1

Позитива на денот: Кога навистина сакаш да победиш во играта

Понеделнички, речиси е невозможно денот да ви започне позитивно. Меѓтоа, доколку оваа наша статија е првото нешто на кое кликнавте денеска, работите ќе тргнат набрзо на подобро.

list_image1

Денеска е 2-ри април, светски ден на аутизмот

Во 2007 година ОН го прогласија втори април за Светски ден на аутизмот и целта е будење на јавната свест за постоење на аутизмот и негово рано дијагностицирање.

65014_1600x1200-wallpaper-cb1362778733 (1)

Фото на денот: Убавината на Аурора бореалис

[vc_row][vc_column][mk_image image_width=”800″ image_height=”600″ crop=”true” lightbox=”true” frame_style=”border_shadow” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″ src=”http://block.com.mk/wp-content/uploads/2015/02/65014_1600x1200-wallpaper-cb1362778733-1.jpg”][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]На околу 100 километри северно од арктичкиот круг, може да се забележи поларната светлина како силно сјае Continue reading