Screenshot_3

Луд Украинец: Скокање од воз во река

Студен есенски ден. Додека вие удобно се релаксирате во вашата комфортна зона, овој човек е подготвен да скокне од воз во движење во студените води на реката Днепар во Киев, Continue reading

WroclawDwarfs_Fotostrasse_4

Скриените џуџиња во Вроцлав: Од политички бунт до градско одбележје

Вроцлав е еден од најубавите градови во Полска. Прекрасната архитектура, бројните знаменитости, паркови и динамичниот живот се заслужни за тоа што од година во година тој е се повеќе преплавен Continue reading

11350424_971556066211982_2003872531118494401_n

Во недела: „Со велосипед на пат низ целиот град“

Во недела (28.06.2015 година), со почеток во 09:00ч пред „Порта Македонија“ ќе се одржи завршниот настан на проектот „Со велосипед на пат низ целиот град“, кој АМСМ го иницираше во Continue reading