lenin-monument-darth-vader-wifi-odessa-alexander-milov-4

Статуа на Ленин трансформирана во Дарт Вејдер

Како резултат на одлуката за отстранување на комунистичките симболи во Украина со одобрение од претседателот Порошенко, статуата на Ленин во една фабрика во Одеса беше „декомунизирана“ во Дарт Вејдер.