PicMonkey-Collage13-1000x500

Бенкси добива женска конкуренција: Бамби полека ги освојува улиците на Лондон

Кога пред три години на улиците на Лондон почнаа да се појавуваат необични графити, никој не можел со сигурност да препознае за кој уличен артист станува збор.

crew-germen-graffiti-town-mural-palmitas-8

Графити уметници го сменија изгледот на едно мало гратче

Млада организација која се занимава со изработка на графити, ги соедини заедно своите сили со цел да го смени „лицето“ на градот Палмитас, кој се наоѓа во областа Пачуча.

PvfrFVZ

22 познати дела на Бенкси кои мора да ги погледнете

Култен херој, еден од најславните уметници на својата генерација, некои ги сметаат неговите дела за вандализам, а други пак за генијални  – добредојдовте во светот на Бенкси.

hotel-room-half-graffiti-street-art-pavel-vetrov-ukraine-1GLGL-1000x500

Два света во една хотелска соба

Украинскиот уметник Павел Ветров создаде прекрасна хотелска соба која има сосема необичен уметнички концепт и си поигрува со нашето сетило за вид.

elderly-paint-graffiti-lisbon-lata-65-10

Улични уметници од трето доба ги рушат стереотипите

Графитите и популарната улична уметност често служат само за да го продлабочат јазот кој наводно постои меѓу младината и постарите луѓе.

banksy2-1000x500

Видео: Бенкси ја посети Газа

Графити мајсторот Бенкси ја посети Газа за да сними мини-документарец за животот во оваа област која е измачена од воените конфликти со Израел.