timelapse-map-fb

Во три минути: Како во изминатите 1000 години се менуваше мапата на Европа?

Се додека постојат граници во светот, ќе се менуваат. Уште од самите почетоци на човековото развивање во заедници, луѓето се делеле на едни и други групи, се мешале, преземале територии, Continue reading