christmas_graz

Идеални градови за празнични викенд-патувања

Колку и да ни изгледа дека празниците се далеку, сега е вистинско време за планирање на куси викенд-патувања.

Top-Ancient-Towns-Phoenix-Photo-by-Edwin-Leung-740x492

Топ 10 најубави и помалку познати историски градови

Се чини дека помалите и помалку познати градови и села понекогаш можат повеќе да ве исполнат отколку патување во некоја позната метропола.

Happy tourist sightseeing city with map

Градови во кои ќе се чувствувате како дома

Познатиот магаин „Conde Nast Traveler“ спроведе анкета меѓу своите читатели за тоа кои градови кои ги посетиле до сега им оставиле „најпријателски“ впечаток.

PicMonkey Collage

Легенди за настанувањето на имињата на македонските градови

Секој град има своја душа, единствена. Секое место за себе е сопствен свет, кој крие многу приказни кои се случиле низ годините, многу луѓе кое газеле по него, многу тајни Continue reading

weihnachtsmarkt_hamburg-1920x1200

10 градови во Германија кои вреди да се посетат

Доколку имате желба да патувате во блиска иднина, но се уште се немате одлучено каде, Германија нуди широк избор на градови кои вреди да се посетат.

large_The.Flood.Project.8.5x5.5.Front copy

Донирајте за поплавените од источна Македонија

Околу 650 семејства во земјава се најпогодени од  невремето кои ги зафати нивните домови и имоти информираат од Црвениот крст на Македонија.