PicMonkey Collage

Кул геометриски тетоважи инспирирани од Бали

Уметникот од Австралија, Џаја Суартика, е авторот на овие прекрасни тетоважи исполнети со разни геометриски форми.

anagrama-conarte-library-interiors-monterrey-mexico-designboom-01-818x512

Геометриска библиотека во срцето на Мексико

Необичната читална се наоѓа во Мексико, а нејзина невообичаеност е геометрискиот облик на просторот исполнет со полици за книги и скалести седишта.

dotwork-line-geometric-tattoo-bicem-sinik-2

Прекрасни геометриски тетоважи кои докажуваат дека помалку значи повеќе

Бичем Синик е турска „tattoo“ уметница која употребува фини линии за да создаде неверојатни геометриски животни или други минималистички форми. Често пати се служи и со суптилни точки за сенчање, Continue reading

food-cubes-raw-lernert-sander-volkskrant-1

Совршени коцки сирова храна кои ќе го поттикнат апетитот и на најголемите перфекционисти

Холандските уметници Лернерт и Сандер исекоа 98 совршени коцки сирова храна со димензии 2.5 x 2.5 x 2.5 cm за да создадат неверојатнa геометрискa фотографиja.