GettyImages-200468211-001-870x580

Како фетусот реагира на расположението на мајката?

Бебето во стомакот го слуша срцето на мајката, но прима и сигнали за нејзината ментална состојба.

brain-food

Видови храна кои ја подобруваат работата на мозокот

Како и сите органи, така и мозокот постојано има потреба од храна. Но, не сите видови храна се подеднакво добри за најважниот орган.